Agenda

Athletic Training Program

Menu

Symposium Agenda

7:40 - 7:50

WELCOME

 

8:00 - 8:30

Figure it Out: Thinking Through the Medical Decision Process - What Are You Trying to Tell Me

Robert Waskowitz, MD

8:30 - 9:00

Optimizing Care in the Athletic Training Facility

Robert Howard, ATC

9:00 - 9:30

The Management Plan: Start Active Treatment Verses Immediate Referral Without an Initial Assessment

J. Kristopher Ware, MD

 

5-minute break -please submit questions

 

9:35 - 9:55

Panel Discussion

Moderator: Jeff Brown, MD

9:55 - 10:05

Break - 10 minutes

 

10:05 - 10:35

Supportive Team Physician- Mentoring: Cases Where Teamwork was the Key to Positive Patient Care Outcomes

Zac Maass, DO

10:35 - 11:05

Be Brief: Making the Most of Your Time with your Team Physician

Mary Cardarelli, PT, ATC

 

5-minute Break – please submit questions

11:10 - 11:40

Why did you send them? - Preventing the Medical Problem from Taxing the Health Care System

Dan Veltri, MD

11:40 - 12:10

EMS Expectations: Communicate Initial & Serial Assessment Findings & Care Provided

Matthew May, EMT-P

 

5-minute break -please submit questions

 

12:15 - 12:35

Panel Discussion

Moderator Jeff Brown, MD

12:35 - 1:05

Lunch break (30 minutes)

 

1:05 - 1:35

Introducing the Industrial-Occupational Athletic Trainer and Identifying How to Create Value

Caitlyn DiCioccio ATC & Michael Kahn, LAT, ATC, FMT, CAOHC, CEAS III

1:35 - 2:05

Demystifying Athletic Training in the Military Setting

Kate Frick, MS, ATC, LAT CSCS

2:05 - 2:35

We Got Your 6: How Athletic Trainers are Transforming Military Medicine

JoEllen Sefton, PhD, ATC, LAT

 

5-minute Break – please submit questions

 

2:40 - 3:00

Q & A - Moderator

Moderator: Jeff Brown, MD

©